top of page

TEA

Trastorn de l'Espectre Autista i Asperger

Els trastorns de l'espectre autista (TEA) són una discapacitat del desenvolupament que pot provocar problemes socials, comunicacionals i conductuals significatius. Les destreses d'aprenentatge, pensament i resolució de problemes de les persones amb TEA poden variar; hi ha des de persones amb molt alts nivells de capacitat i persones que tenen moltes dificultats. Algunes necessiten molta ajuda en la vida diària, mentre que unes altres necessiten menys.

Per aquesta raó, en aquest apartat us oferim diversos recursos generals per a adaptar-los a les diferents necessitats de cada infant i família.

tea.PNG
tea 2.PNG
Reloj de pared

AUTISME I CORONAVIRUS: INFORMACIÓ PER A LES FAMÍLIES.

Des de l'associació Unim TEA de l'Hospital Sant Joan de Déu (Barcelona) us deixem un conjunt de preguntes freqüents entre famílies, consells per al confinament i recursos útils.

ALTO ALTO COMO UNA MONTAÑA

Olga Lalín i Esther Medraño, mare i terapeuta, respectivament, de Manuel, un nen de 4 anys que té autisme, han creat el blog ‘Alto alto como una montaña’ com a eina d'ajuda i espai de trobada per a les famílies i professionals.

RECURS: LLAVERO DE RUTINAS

Us presentem un material descarregable i imprimible per a treballar les rutines a casa de forma visual en temps de confinament. D'aquesta forma afavorim l'anticipació, seguretat i comprensió en aquests durs moments.

TEA: Recursos
nen_amb_autisme.png

ARASAAC, UNA EINA DE PICTOGRAMES

Us presentem l'eina ARASAAC. És un programa en línia de pictogrames creat pel Govern d'Aragó. No només les famílies poden crear els seus propis pictogrames, sinó que també poden utilitzar els múltiples recursos que hi ha en el seu repositori digital.

Conferencia

APP: TEAYUDO A JUGAR

Aplicació mòbil que proposa diversos jocs físics per a fer a casa i divertir-nos amb els més petits. Fins i tot, si sou més infants a casa el podeu fer servir com a eina d'inclusió.

TEA: Noticias

PAUTES PER A RUTINES EN TEMPS DE COVID-19

Us facilitem pautes específiques per a mantenir unes rutines i hàbits durant el confinament. També us facilitem un recull de recursos seguint aquestes pautes. 

  • Planificar i estructurar el temps amb pictogrames. 

  • Explicar perquè estem en aquesta situació (a l'enllaç hi ha recursos)

  • No oblidar mantenir activitat física. 

  • L'alimentació ha de ser planificada en un horari. També hem de compartir temps funcional amb els infants fent per exemple receptes de cuina. 

  • Cal incloure el descans i relaxació en tota rutina diària. 

  • Explicar quines activitats són grupals i requereixen ajuda i quines són individuals. 

  • Compartir moments familiars i fer jocs per a seguir treballant l'educació emocional des de casa. 

TEA: Sobre la terapia
bottom of page